Ingefärspäron är en fin, gammaldags efterrätt, som förr i tiden ofta serverades efter söndagens kalvstek. Den friska smaken blir säkert en favorit också hos våra dagars gäster.
Instruktioner
- Skala päronen och ta bort fästena. Skär ett kryss i den trubbiga sidan av varje päron och skrapa stjälkarna. Lägg efterhand päronen i blöt i kallt vatten med citronsaft.
- Koka upp socker och vatten och låt lagen koka några minuter. Krossa ingefäran lätt och knyt in den i gasbinda.
- Lägg päron och ingefära i lagen och låt allt koka sakta 1-2 timmar eller tills päronen är helt mjuka och klara. Skumma väl.
- Ta upp päronen och lägg dem i väl rengjorda, varma burkar och häll den heta lagen över. Låt kallna och förslut sedan burkarna. Låt dem stå svalt.
- Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Publicerat den
28 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar