Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärspäron med kanel

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En svensk efterrättklassiker, åtnjuts med glass och grädde

Ingredienser

Instruktioner

Koka först upp vattnet i en kastrull. Skala och skiva ingefäran och lägg den och kanelstången i det kokande vattnet. Tillsätt sedan strösockret och saften från en pressad citron. Sjud sedan i ca 20 min. Ta bort kärnhusen från päronen och behåll kvisten. När lagen har en kraftig ingefärssmak lägger man i päronen och låter dem sjuda sakta under lock i ca 10 min. Sedan är det bara att servera päronen i serveringsskålar och krydda med lite kanel på och servera med glass eller grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.