Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärspäron med lingon- och rödvinssås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vacker efterrätt som kan förberedas dagen innan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp lagentill päronen. Skala päronen, skär av längst ner så de kan stå! Lägg dem direkt i lagen och sjud under lock ca 15 min tills de är mjuka!Låt päronen kallna i lagen!
  2. Spara några lingon till garnering!
  3. Lingonsås: Koka lingon, rödvin och socker ca 5 min! Kör i matberedare eller med mixerstav! Häll tillbaka i kastrullen, koka upp och red av med potatismjölet utrört i vatten. Låt koka upp ta från värmen och kyl såsen!
  4. Kanelglass: Rör vaniljglassen mjuk och smaksätt med kanel!Ställ ev tillbaka glassen i frysen om du inte ska servera direkt!
  5. Servering: ställ ett päron på en tallrik och ringla sås runt, strö några lingon och ev citronmelissblad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.