Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärspäron med vanilj

 
Skriv ut

Söta och krispiga päron, gott till efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten och strösocker i en gryta och koka upp. Tillsätt skalad skivad ingefära och snittad vaniljstång. Skrapa ur de svarta fröna och lägg i sockerlagen. Låt lagen koka 10 minuter. Skala päronen och skrapa skaftet med en vass kniv. Lägg ner päronen i lagen och låt dem sjuda tills de är mjuka, känn efter med en sticka. Ställ grytan i ett kallt vattenbad och låt päronen kallna i lagen. Förvara päron och lag i en glasburk med lock.
  2. Servera päronen med vispad grädde smaksatt med Xanté, päronkonjak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.