Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ingefära är en underbar krydda till kyckling och här kommer den ännu mer till sin rätt tillsammans med sparris och paprika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingbrösten i tunna strimlor.
  2. Blanda ingefära, soja, vitlök, apelsinskal och apelsinsaft i en stor skål. Tillsätt kycklingen och blanda väl så att köttet täcks av marinaden. Täck över med plastfolie. Låt stå i kylen i minst en timma eller över natten.
  3. Ansa och strimla paprikorna fint. Ansa och dela sparrisen i tre delar. Ansa och skiva champinjonerna tunt.
  4. Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna med höga kanter. Ta upp kycklingen ur marinaden. Spara marinaden. Bryn kycklingen runt om, ca 3 minuter. Lägg upp kycklingen på wokens kant eller på en tallrik.
  5. Lägg ner grönsakerna i woken och fräs dem i 2-3 minuter. Blanda kycklingen med grönsakerna och fräs tills grönsakerna börjat mjukna men fortfarande är krispiga och kycklingen är genomstekt. Tillsätt marinaden och låt sjuda cirka en minut. Servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • siggevidarsson 7 maj 2011

    Wow, jättegott och jätteenkelt! Det både smakar och ser gott ut! Fina färger, goda smaker - TOPPEN!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.