Torsk eller kolja med mild smak av ägg och persilja. Här lagar du fisken i ugn - snabbt och gott att bjuda på när du har ont om tid.
Instruktioner
- Tina djupfrysta fiskfiléer och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.
- Skiva tre fjärdedelar av matfettet i en skål och rör det mjukt med äggulan. Tillsätt persilja och bred blandningen över fisken. Strö över rivet bröd och klicka över resten av matfettet.
- Häll vinet runt fisken, men inte över den.
Stek fisken i 250 grader, ca 15 minuter. Sätt eventuellt upp formen på den övre falsen de sista minuterna för brun och frasig yta.
- Skär tomaterna i halvor, salta och peppra och lägg dem i formen bredvid fisken ca fem minuter innan fisken är färdig.
- Servera med kokt potatis.
Publicerat den
7 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar