Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingelas frukostbullar

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En god frukostbulle som går att variera med både smaker, mjöl eller sirap. Beroende om man vill ha en lite grövre bulle eller vitare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda oljan med mjölken och värm till 37' Smula jästen i en bunke alt assistent. Blanda ner mjölkblandningen, mjöl och ev kryddor/russin. Jäs övertäckt ca 30 min. Kavla ut degen ca ½ cm - 1 cm tjocklek och ta ut runda bullar med ett mått ca 10 cm i diameter. Jäs dem på plåt ca 30 min. under bakduk Pensla med ägg och strö över vallmofrö el. solroskärnor Grädda i 225 grader ca 12 min i mitten av ugnen. Låt kallna under bakduk.
  2. När du äter dem kan du dela dem på mitten längst efter så blir det fler mackor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Josses 17 juni 2010

    Lägger in en bild på dem.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.