Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingelas kalasgoda kladdkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Riktigt god med knäckig kant och riktigt kladdig beroende på gräddningstiden, vilket man kan avgöra/prova sig fram till själv. Jag brukar göra 1½ sats, då blir kakan högre och jag och min dotter får slicka rent skålen med gott samvete.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner resten av ingredienserna. Häll upp i en smord och bröad form (helst rund med löstagbar kant). Grädda i 175 grader i 35-40 minuter.
  2. Lätt att skära upp. Servera med vispad grädde. Går bra att göra laktosfri.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Marica 18 maj 2008

    HUR ska kakan gräddas? Temp och tid, vore bra att ha.... ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.