Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingelas rostbiffstårta

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Maken fyller 40 år om 2 veckor och vi har testkört olika smörgåstårtor till festen, denna blev vår vinnare efter ha lagt till och ifrån av olika recept.

Ingredienser

Instruktioner

Rör samman leverpastejen med grädde till fyllning 1. Tärna baconet och stek det knaprigt. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Hacka gurkan. Strimla rostbiffen till fyllning 3. Kantskär brödskivorna. Lägg fyra skivor bredvid varandra, långsida mot långsida. Lägg ett lager brödskivor som botten. Bred leverpastejen på dem. Strö över hackad gurka och avrunnet bacon. Täck med fyra nya brödskivor . Bred mjukosten över och täck på nytt med fyra nya brödskivor. Bred remouladsås över och fördela den strimlade rostbiffen ovanpå. Täck med de sista brödskivorna. Rör samman majonnäs med crème fraiche och bred det över och runtom hela tårtan. Tryck fast gurkskivor eller små salladsblad runt kanten och garnera tårtan med rostbiffsskivor, apelsinskivor, tomatklyftor och massor med rostad lök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.