Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingers stulna kladdkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Försvinnande god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Blanda med sockret. Tillsätt äggulorna, en i taget. Smält blockchokladen. Rör ner i smeten. Blanda ner mjölet.
  2. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i smord brödform, 24 cm i diameter med löstagbar botten.
  3. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.
  4. Kakan ska vara lite skvalpig när den tas ut. Låt stå i formen tills den kallnat helt, annars rinner den ut.
  5. Tips: Kakan kan göras i förväg, den håller sig saftig i flera dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.