Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingrid Maries äppelmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Äppelsorten Ingrid Marie har gett namn åt dessa härliga muffins. Den guldgula färgen kommer från saffran, som tillsammans med kanel ger en spännande smakbrytning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinspanna lätt. Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Stöt saffranen i en mortel tillsammans med sockerbiten. Sockerbiten används för att saffranet lättare ska finfördelas när den stöts i morteln.
  3. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt saffran, matfett och mjöl. Blanda mjöl och bakpulver noga. Rör sedan ner det i smeten.
  4. Gör fyllningen: Skölj, kärna ur och finhacka äpplena. Blanda äpplehacket med kanel och brun farin.
  5. Fördela smeten i muffinspannan. Fyll den inte mer än till 3/4. Strö över äpplehacket. Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.