Äppelsorten Ingrid Marie har gett namn åt dessa härliga muffins. Den guldgula färgen kommer från saffran, som tillsammans med kanel ger en spännande smakbrytning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinspanna lätt. Smält matfettet och låt det svalna.
- Stöt saffranen i en mortel tillsammans med sockerbiten. Sockerbiten används för att saffranet lättare ska finfördelas när den stöts i morteln.
- Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt saffran, matfett och mjöl. Blanda mjöl och bakpulver noga. Rör sedan ner det i smeten.
- Gör fyllningen: Skölj, kärna ur och finhacka äpplena. Blanda äpplehacket med kanel och brun farin.
- Fördela smeten i muffinspannan. Fyll den inte mer än till 3/4. Strö över äpplehacket. Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. Låt dem svalna på galler.
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar