Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingrids banankaka

 
Skriv ut

En mycket god och saftig banankaka. Tänk på att när äggvitorna vispas så måste både skål och visp vara absolut rena och torra för att det ska bli ett hårt skum.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 1/2 liters form.
  2. Vispa smör och socker. Vispa i äggulorna, en i taget. Blanda i vaniljsocker, mosad banan och mjölk eller grädde. Blanda salt, vetemjöl och bikarbonat i en skål och rör i.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ned med luftiga tag.
  4. Bred ut smeten i formen och grädda i ca 35-40 min. Känn efter med sticka, när stickan är torr är kakan klar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.