Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingrids flottyrkransar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Receptet har sitt ursprung i Norge

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfilen. Blanda i kardemumma och citron. Sikta i mjölet blandat med hjorthornssaltet. Arbeta snabbt samman ingredienserna. Degen får inte bli seg i konsistensen. Låt den stå kallt en stund. Kavla ut degen i omgångar till en ca 1 cm tjock kaka. Degen är ganska lös i konsistensen men det ska den vara. Ta med mått ut kranasar, 6-7 cm i diameter. Värm fettet till 180 grader i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Använd en hushållstermometer. Eller lägg ner en bit vitt matbröd i fettet. När brödet får fin färg efter ca 1 minut har fettet rätt temperatur. Lägg i 2-3 kransar åt gången. Fritera dem vackert gulbruna ca 1 minut på varje sida. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper. Vänd dem eventuellt i strösocker blandat med malen kanel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.