- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
En jättegod efterrätt eller gott att fika på i jultider
Instruktioner
- Börja med att göra en pajdeg. Tryck ut degen i en ugnsäker form. Lägg i valfri mängd russin, sprid ut dem över botten.
- Vispa ägg och socker poröst, häll i juicen, saffran samt vanilj kesellan. Blandas till en jämn smet, häll sedan i formen.
- Grädda mitt i ugn i 200 grader. "Skaka" på pajformen emellanåt, pajen är klar när fyllningen stelnat.
- Ytan ska vara gyllen brungul, se upp så den inte bränns sönder.
- Låt kallna, vispa upp grädden, servera med grädde till!!
- OBS!!Om man inte tycker om saffran kan man byta ut det mot kanel. En lite annorlunda paj men åhh så god, passar bra till advent o jul!! Lycka till!!
Publicerat den
1 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar