Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingrids ris och kasslergratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Underbart god gratäng som passar lika bra som bjudmat och att ha med i matlådan på jobbet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enlig instruktioner på paketet. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en djup eldfast form.
  2. Skär kasslern i stavar. Skiva purjolöken. Vispa ihop majonäs, vispgrädde och Heinz chilisås. Krydda med salt och svartpeppar. Var försiktig med saltet då kasslern är salt i sig själv och likaså majonäsen.
  3. Lägg det kokta riset i botten på den smorda formen. Lägg kasslerstavarna ovanpå riset och strö den skivade purjolöken ovanpå kasslern.
  4. Häll vispgräddeblandningen över hela rätten och avsluta med gratängosten. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
  5. Bjud en god grönsallad till. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.