- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Gammal svensk husmanskost när den är som allra bäst.
Lite förvånande att det inte fanns på MK.
Örtagårdssåsen redovisas i ett separat recept.
Övriga kommentarer är överflödiga!
Instruktioner
- Skär ålen i 4 cm stora bitar, lägg dem i kallt vatten så att all eventuell kvarvarande blod sköljs bort.
- Bind ihop dillstjälkar och moroten med steksnöre så att det går lätt att ta upp från grytan.
- Häll vattnet till kokspadet i en gryta, tillsätt samtliga ingredienser utom den hackade dillen. Lägg ner de sammanbundna dillstjälkarna och moroten. Koka upp och låt småsjuda i ca 15 minuter.
- Ta upp dillstjälkar och moroten.
- Lägg ner ålbitarna och koka upp, småsjud 15-20 minuter.
- När det återstår ca 5 minuter av koktiden tillsätts den hackade dillen.
- När ålen känns färdig hälls allt upp i en skål, det skall bara vara så mycket spad att det lagom täcker. Låt kallna och ställ kallt, hels till nästa dag.
- Servera med nykokt potatis och örtagårdssås samt dillgelén som ålen
Publicerat den
30 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar