Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokt horngädda

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Horngäddan (kallas också näbbgädda) går till i Öresund just nu och är en utmärkt matfisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fiskfiléerna i mindre bitar. Skala morot och lök och skär i mindre bitar. Skär av dillstjälkarna och spara vipporna.
  2. Blanda vatten, vinäger, salt, peppar, lagerblad, morot, lök och dillstjälkar i en kastrull. Koka upp och sjud i 10 minuter utan lock. Lägg i fisken och sjud i 5 minuter.
  3. Ta upp fisken med hålslev och lägg i en form. Slå lag över fisken så att det täcker och låt fisken svalna i spadet. Kyl sedan. Servera fisken kall med majonnäs, dekorerad med dillvipporna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mariec 7 maj 2011

    Fångade 17 st fiskande stående på stranden, utanför Ystad idag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.