Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokt lax med dill och senapsås

 
Skriv ut

Enkelt sätt att tillaga suveränt god lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i kuber, ca 5x5 cm. Skala och skär löken och moroten i tunna klyftor. Lägg allt i en kastrull och tillsätt alla ingredienser till lagen. Låt koka upp. Lägg laxen i en vid panna. Häll lagen över laxen, se till att laxen täcks ordentligt. Låt sjuda under lock 1 minut.
  2. Tag pannan från värmen och låt den stå med locket på minst 10 minuter. Ställ pannan kallt och lår den stå tills laxen har kallnat.
  3. Vispa samman ingredienserna till såsen.
  4. Inför serveringen:Ta fram laxen i god tid så att den hinner få rumstempratur och låt den rinna av ordentligt. Lägg upp på ett fat och garnera.
  5. Helst ska den göras en dag i förväg

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.