Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokt röding med oblandad sommarsallad

 
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God och fräsch sommarrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fisken. Koka upp spadet i en vid kastrull som rymmer fisken. Låt sjuda i 5 minuter så att spadet hinner få smak av kryddorna. Lägg ner fisken i spadet. Dra omedelbart av kastrullen från värmen på spisen och låt svalna.
  2. Efter ca 15 minuter: ta upp fisken och låt droppa av. Lägg upp den på ett fat och ställ in i kylen.
  3. Blanda majonnäs, gräddfil och saltgurkspad. Smaka försiktigt av med salt. Tärna potatis och saltgurka. Skär ägget i småbitar, finhacka dillen och finstrimla salladen.
  4. När fisken är helt kall lägger du såsen runt om fisken på serveringsfatet. Placera ut alla småbitar av saltgurka, potatis, ägg, dill, sallad och kapris på såsen på vackert vis.
  5. Servera kall eller sval.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.