Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokta päron

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Mycket god dessert med variationer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala päronen men låt skaftet vara kvar. Ställ päronen i en liten kastrull. Tillsätt övriga ingredienser.
  2. Sjud under lock i ca 10 minuter. Tag kastrullen från värmen och låt päronen svalna.
  3. Servera en klick glass eller grädde till päronen.
  4. Fler förslag på variationer: Blåbärspäron: 2 dl djupfrysta blåbär, 5 dl vatten, 1 1/2 dl strösocker
  5. Hallonpäron: 3 dl djupfrysta hallon, 5 dl vatten, 1 1/2 dl strösocker, ett par droppar röd hushållsfärg
  6. Kryddpäron: 1 kanelstång, 5 kryddnejlikor, 2 stjärnanis, 4 dl glögg, 1 msk citronsaft 1 1/2 dl mörkt muscovadoråsocker

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • epique 20 november 2008

    De där verkar kanongoda,måste provas! :D Tack! ^^

  • malllan 22 december 2010

    Kan de läggas i en glasburk och ges bort eller blir de dåliga fort? ska man isf låta de ligga kvar i vätskan?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.