Mycket god dessert med variationer.
Instruktioner
- Skala päronen men låt skaftet vara kvar.
Ställ päronen i en liten kastrull. Tillsätt övriga ingredienser.
- Sjud under lock i ca 10 minuter.
Tag kastrullen från värmen och låt päronen svalna.
- Servera en klick glass eller grädde till päronen.
- Fler förslag på variationer:
Blåbärspäron: 2 dl djupfrysta blåbär, 5 dl vatten, 1 1/2 dl strösocker
- Hallonpäron: 3 dl djupfrysta hallon, 5 dl vatten, 1 1/2 dl strösocker, ett par droppar röd hushållsfärg
- Kryddpäron: 1 kanelstång, 5 kryddnejlikor, 2 stjärnanis, 4 dl glögg, 1 msk citronsaft 1 1/2 dl mörkt muscovadoråsocker
Publicerat den
20 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
De där verkar kanongoda,måste provas! :D Tack! ^^
Kan de läggas i en glasburk och ges bort eller blir de dåliga fort? ska man isf låta de ligga kvar i vätskan?