Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokta rönnbär

(1 kommentar)  
Skriv ut

Bären är ett gott tillbehör till kött, särskilt vilt. Du kan också bjuda på Mandelmusslor med rönnbär och vispgrädde det blir en elegant dessert för den som inte räds den lite kärva smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Repa rönnbären från klasarna, rensa och skölj. Frys eventuellt in bären något dygn för att mildra kärvheten.
  2. Varva bär och socker i en gryta och låt stå ett dygn.
  3. Häll på vattnet, rör om och koka på svag värme utan lock i 20–25 minuter. Häll upp rönnbären på rena, varma burkar. Vill man lyxa till det kan man röra i lite konjak.
  4. Ger ½ liter inkokta rönnbär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maria_wijk 12 oktober 2009

    Jättegoda, tummen upp!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.