Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagd chili

 
Skriv ut

Odlar man chili så kan det vara svårt att göra av med all chili då kan det vara bra att lägga in den för kommande behov.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg chilin i kokande vatten i en gryta och koka i 5-15 minuter, längre koktid ger mildare smak. Häll bort vattnet.
  2. Blanda samman vatten, ättiksprit, socker och salt och koka upp. Lägg i de förvällda chilifrukterna och sjud utan lock i 5-15 minuter.
  3. Lägg chilifrukterna i varma, väl rengjorda burkar. Häll på lagen och förslut burkarna. Förvara i kylskåp.
  4. Gott till hamburgare, kebab eller i t ex köttgrytor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.