Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagd gurka

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta gurkorna och lägg i vatten över natten. Picka gurkorna, ca 10 hål per gurka. Gör hålen rakt igenom gurkorna. Varva alla ingredienser i en kruka/glasburk. Avsluta med vinbärsblad.
  2. Koka upp lagen och låt svalna. Häll sedan över lagen i burken. Lägg en sten eller dylikt som tygnd längst upp. Bind tyg över kruset.
  3. Efter 3-4 veckor är gurkan klar och kan då läggas över på mindre burkar, och då kan övriga ingredienser tas bort.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.