Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagd ingefära

 
Skriv ut

En het och syrlig inläggning av picklestyp. Gott som komplement till kött och fisk när man vill ha en asiatisk ton på maten.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och dela den färska ingefäran (lättast med potatisskalare) och koka den mjuk i vatten ca 30 minuter. Häll bort vattnet. Koka upp lagen och lägg i ingefäran som får sjuda ca 20 minuter. Ta upp ingefärsbitarna, skär dem i tunnast möjliga skivor och lägg dem i en liten glasburk. Koka ihop lagen ca 10 minuter och häll den het över ingefäran. Inläggningen bör stå och dra något dygn innan den används.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.