Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagd sill med korriander och chilismak

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag älskar smaker från den asiatiska kulturen. Detta är ett egenkomponerat recept som jag är mycket stolt över att få dela med mig av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Undvik i så stor mån det går att ta på sillen med händerna, eller att peta i lagen. Använd väl rengjorda tillbehör, för minskad risk av bakterieflora!
  2. Lägg sillfiléerna i en bunke rikligt på kallvatten i minst 30 minuter. Under tiden gör du lagen.
  3. Häll ättikssprit, socker, vatten, fisksås och chili i en kastrull. Pressa ur saften från en lime i kastrullen. Koka upp och rör då och då. När allt socker har löst upp sig, så kyl lagen snabbt. Mycket viktigt att lagen är under 8 grader innan du använder den med sillen.
  4. Skala och dela en rödlök på mitten. Skär den i tunna klyftor eller skivor. Grovhacka den färska korriandern. Lägg lite av löken och korriandern i botten i en ren förvaringsask. Lägg i hälften av sillen. Täck med lite rödlök och korriander. Lägg i resten av sillen och täck med det återstående av löken och korriandern. Häll över lagen och se till att den täcker all fisk. Låt stå i kyl minst 2 dygn innan du serverar.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.