- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jag älskar smaker från den asiatiska kulturen. Detta är ett egenkomponerat recept som jag är mycket stolt över att få dela med mig av.
Instruktioner
- Undvik i så stor mån det går att ta på sillen med händerna, eller att peta i lagen. Använd väl rengjorda tillbehör, för minskad risk av bakterieflora!
- Lägg sillfiléerna i en bunke rikligt på kallvatten i minst 30 minuter. Under tiden gör du lagen.
- Häll ättikssprit, socker, vatten, fisksås och chili i en kastrull. Pressa ur saften från en lime i kastrullen. Koka upp och rör då och då. När allt socker har löst upp sig, så kyl lagen snabbt. Mycket viktigt att lagen är under 8 grader innan du använder den med sillen.
- Skala och dela en rödlök på mitten. Skär den i tunna klyftor eller skivor. Grovhacka den färska korriandern. Lägg lite av löken och korriandern i botten i en ren förvaringsask. Lägg i hälften av sillen. Täck med lite rödlök och korriander. Lägg i resten av sillen och täck med det återstående av löken och korriandern. Häll över lagen och se till att den täcker all fisk. Låt stå i kyl minst 2 dygn innan du serverar.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
2 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar