Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagd vitlökspaprika

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 10 timmar
Skriv ut

Då jag verkligen ÄLSKAR vitlök så tycker jag detta är bland det godaste som finns som tillbehör till nästan vad som helst!

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Dela paprikorna på mitten och stoppa in i ugnen i ca 10 minuter med skalet nedåt på galler (när dom är klara är skalet nästan helt svart). Skala paprikorna och strimla i ca 5 mm tunna strimlor. Lägg dessa i en burk (med lock) med oljan. Skiva vitlöken jättetunt och lägg i burken tillsammans med några nypor salt och peppar. Sätt på locket och skaka försiktigt så att allt blandas. Låt stå med locket på i minst 9 timmar, det blir bättre ju längre det får stå. Hållbarheten är hur lång som helst i princip.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.