Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagda chilifrukter (Fefferoni)

(11 kommentarer)  
Skriv ut

Jag hade väldigt svårt att hitta något recept på fefferoni som jag blev nöjd med. Jag får mångder med chili varje höst och om inte annat så passar det bra till alla tacomiddagar. Jag hade en blandning av ungefär 10 olika sorters chili i, en del nästan oätligt starka och andra paprikamilda frukter.

Ingredienser

Instruktioner

Tvättade chilifrukterna och picka dom med en stoppnål eller liknande. Lägg dom i kokande vatten i en gryta och låt koka i 2 minuter. Häll bort vattnet. Koka upp 1 liter vatten med vinäger, socker och salt i grytan. Lägg i chilin och koka i cirka 2 minuter. Ta upp och lägg chilin i varma, rena burkar. Häll över den heta lagen och stäng burkarna. Förvara kallt. Hållbarhet cirka 6 månader. (Jag lagrade dom i två år senast och det gick bra ;-))

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Mizzie1 14 oktober 2012

    Jag odlar också mkt chili ,fryser in dem hela vart eftersom de mognar,Har sen chilifrukter hela vintern att använda med eller utan fröna.Fungerar utmärkt i både grytor och andra maträtter.

  • Anna 19 september 2018

    Jag har gjort inlagda chilifrukter (fefferoni) enligt receptet ovan två gånger. Det blev inte alls bra, för mjuka (kokta). Undrar om det inte är nåt fel på receptet.

  • Anna 19 september 2018

    Jag har gjort inlagda chilifrukter (fefferoni) enligt receptet ovan två gånger. Det blev inte alls bra, för mjuka (kokta). Undrar om det inte är nåt fel på receptet.

  • Bertil 1 maj 2020

    Va fan Anna du skrev ju två gånger!

  • Hans 1 maj 2020

    Bertil låt Anna vara, hon är inte van

  • Bertil 1 maj 2020

    SIMP!!!

  • Hans 1 maj 2020

    Bertil den som sa de han va de

  • Bertil 1 maj 2020

    c1f8a131 1v1 me scrub.

  • Hans 1 maj 2020

    Den funkar ju inte ens ge mig en ny

  • Åke 1 maj 2020

    Spela nån?

  • Rogge 1 maj 2020

    @Åke lir?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.