Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagda chilifrukter (Fefferoni)

(1 kommentar)  
Skriv ut

Jag hade väldigt svårt att hitta något recept på fefferoni som jag blev nöjd med. Jag får mångder med chili varje höst och om inte annat så passar det bra till alla tacomiddagar. Jag hade en blandning av ungefär 10 olika sorters chili i, en del nästan oätligt starka och andra paprikamilda frukter.

Ingredienser

Instruktioner

Tvättade chilifrukterna och picka dom med en stoppnål eller liknande. Lägg dom i kokande vatten i en gryta och låt koka i 2 minuter. Häll bort vattnet. Koka upp 1 liter vatten med vinäger, socker och salt i grytan. Lägg i chilin och koka i cirka 2 minuter. Ta upp och lägg chilin i varma, rena burkar. Häll över den heta lagen och stäng burkarna. Förvara kallt. Hållbarhet cirka 6 månader. (Jag lagrade dom i två år senast och det gick bra ;-))

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mizzie1 14 oktober 2012

    Jag odlar också mkt chili ,fryser in dem hela vart eftersom de mognar,Har sen chilifrukter hela vintern att använda med eller utan fröna.Fungerar utmärkt i både grytor och andra maträtter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.