Servera citronerna som tillbehör till lamm, kyckling eller stekt eller grillad fisk, bufféer och sallader.
Instruktioner
- Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Torka dem torra.
- Dela 4 citronerna i halvor på längden, skär sedan varje halva i 3 bitar. Lägg ner dem i en väl rengjord glasburk, salta och skaka runt burken så saltet fördelar sig jämnt.
- Lägg i de hela kryddorna och skaka burken igen. Häll över pressad citronsaft. Sätt på ett tätt lock.
- Förvara citronerna i rumstemperatur i 6 dagar. Skaka lite på burken då och då.
- Slå efter 6 dygn över en hinna av olivolja överst i burken och sätt på nytt på locket.
- Förvara burken i kylskåp i 3 veckor så att blandningen mognar. Därefter är de inlagda citronerna hållbara i 2 månader.
Publicerat den
30 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Hur äter man dem sen då? Med "hull och hår" eller bara köttet? =)
Håller med föregående skrivare .
Du äter hela citronen. Viktigt att det är ekologiska citroner! Lycka till!