Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagda citroner

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Servera citronerna som tillbehör till lamm, kyckling eller stekt eller grillad fisk, bufféer och sallader.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Torka dem torra.
  2. Dela 4 citronerna i halvor på längden, skär sedan varje halva i 3 bitar. Lägg ner dem i en väl rengjord glasburk, salta och skaka runt burken så saltet fördelar sig jämnt.
  3. Lägg i de hela kryddorna och skaka burken igen. Häll över pressad citronsaft. Sätt på ett tätt lock.
  4. Förvara citronerna i rumstemperatur i 6 dagar. Skaka lite på burken då och då.
  5. Slå efter 6 dygn över en hinna av olivolja överst i burken och sätt på nytt på locket.
  6. Förvara burken i kylskåp i 3 veckor så att blandningen mognar. Därefter är de inlagda citronerna hållbara i 2 månader.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Schnitt 4 januari 2010

    Hej! Hur äter man dem sen då? Med "hull och hår" eller bara köttet? =)

  • amajan 15 november 2011

    Håller med föregående skrivare .

  • MrsC 15 november 2011

    Du äter hela citronen. Viktigt att det är ekologiska citroner! Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.