Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagda rosa ägg

 
Inlagda rosa ägg Inlagda rosa ägg Inlagda rosa ägg
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 veckor
Skriv ut

Inlagda ägg är mycket vanligt på pubar i England och USA som drinktilltugg. Denna rosa variant gjordes till jul och påsk på den engelska puben jag jobbade på i Aten. De blir även ett mycket roligt och annorlunda inslag som dekoration av smörgåstårtor. Passar även som tillbehör på ostbrickor. Det tar 2 veckor att få dem klara, men sen håller de i flera månader utan problem. Jag är väl antagligen miljöskadad av jobbet på puben, men jag älskar äggen. Orden min ”Lilla Gumma” sa efter första provsmakningen igår, ska jag nog inte skriva här! Man kanske måste vänja sig med den sötsyrliga smaken. Men hon tyckte åtminstone att de var gulliga att titta på!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka äggen 8-9 minuter och kyl av dem. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka i några minuter så sockret löst sig ordentligt. Skala äggen och lägg i en glasburk med lock. Locket behöver inte vara tättslutande. Häll över den avsvalnade lagen.
  2. Ställ i kylen ca 14 dagar, peta gärna runt äggen om de vill flyta upp de första dagarna. Efter ca 1 vecka brukar man inte behöva peta runt mer för då har de sjunkit. Ni har nu rosa ägg som håller i månader i sin lag. Men var beredd på både Bu och Bä första gången ni bjuder på dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.