Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagda saffranspäron med vanilj

(1 kommentar)  
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Gott till efterrätt med en klick vispgrädde. Köp en fin burk som du lägger päronen i och ger bort som present. Det har jag gjort och det var mycket uppskattat =)

Ingredienser

Instruktioner

Skala päron, men behåll skaften på. Skär ett snitt på längden i vaniljstängerna och skrapa ut fröna. Koka upp vatten, socker, färskpressad citronjuice, saffran, stjärnanis, vaniljstänger och frön i en kastrull. Lägg i päronen. Sjud under lock 10–15 minuter, tills päronen är nätt och jämnt mjuka. Ta upp päronen och lägg dem i varma, väl rengjorda glasburkar. Häll på lagen och förslut. Förvara i kylen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monetta 3 december 2015

    Hade ett foto på en klar päronburk. (Gjorde bara halva receptet). Jättegott och dekorativt att ge bort som sagt var!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.