Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Irenes underbara LCHF tacogratäng

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Detta är en helt underbar gratäng för alla oss lchf:are och även för alla andra som vill äta lite extra gott på helgen! Även barnen slukade detta och det är sannerligen inte vanligt! Gratängen innehåller allt ni behöver så inga tillbehör behövs! Dock kan man ju låta barnen få några tacochips till... Om man nu inte vill ha fullt så fet mat kan man ta bort creme fraichen i ostsåsen, ersätta med 250 g keso, 2 vispade äggvitor. Dessutom kan man ju använda philadelfia light.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smöret i en stekgryta eller traktörpanna och stek lök och köttfärs. Tillsätt kryddorna. När allt är färdigstekt så tillsätt grädden och keson.
  2. Lägg smör i en stekpanna eller wokpanna och häll i wokgrönsakerna. Stek tills de blir nästan färdiga och tillsätt kryddorna.
  3. Lägg smör i en ny stekpanna och häll i de hackade champinjonerna. Salta lite. Blanda sedan i svampen i köttfärsröran.
  4. Blanda crème fraichen, philadelphiaosten, 2 dl av den rivna osten, salt och peppar.
  5. Pensla en stor ugnsform med olja, lägg i wokgränsakerna och därefter 1/3 av oströran. Lägg på köttfärsen och sen resten av oströran. Skär tomaterna i skivor och lägg ovanpå och strö till sist på de sista 2 dl rivna osten
  6. Gratinera sedan alltihop i ugnen på 225 grader ca 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • MatBoden 25 februari 2011

    Jag har lite frågor: Ska allt gratineras i ugnen sedan? 250 grader? i 10 minuter eller?? Jag ska laga rätten idag och återkommer med betyg.

  • MammaIrene 25 februari 2011

    Oj, tur du skrev denna komentar! jag fick hålla på och skriva om detta recept så många gånger eftersom det blev något fel i sparningsmonmentet.... så den gång datorn faktiskt behagade spara, hade jag glömt skriva med detta sista moment... jag har dock redigerat receptet nu och skrivit till att det skall vara 225 grader i ca 20 minuter ! Hoppas verkligen att ingen missar detta! Det blir ingen rolig gratäng annars....

  • katarinailic 4 mars 2011

    Jag ska absolut prova detta men har en fråga., vad är "LCHF"?

  • viralottan 8 mars 2011

    Jag lagade denna underbara gratäng, fast utan wokgrönsaker, och den blev jättegod :) Istället serverade vi den med grönsallad vid sidan om. Toppengott!

  • punkiish 2 juni 2011

    Tacokryddan innehåller potatisstärkelse, alltså kolhydrater.

  • MammaIrene 2 juni 2011

    ja fast du ALVARLIGT!!!! Då behöver ju du helt enkelt inte göra denna taccogratänd då om du nu är SÅ vansinnigt kinkig med kolhydraterna.... själv tycker jag det viktigaste är att hålla sig borta från pastan, ris o spannmålsprodukter. men valet är ju fritt. Jag har gjort ett recept som jag o min familj tycker mycket om o som funkar för oss, du är inte tvingad att använda det!

  • MammaIrene 2 juni 2011

    Dessutom innebär INTE lchf inga kolhydrater alls! hur mycket kolhydrater / portion tror du egentligen att det handlar om? 1 per portion möjligen skulle jag vilja säga...

  • LCHFjessica 26 juni 2011

    tänk på att den färdiga tacokryddan man köper i affären innehåller snuskigt mycke socker. finns recept på "egengjort" tacokrydda både här och på Google! :)

  • eva23 31 januari 2014

    Ursäkta mej, men jag blir ibland lite trött på alla LCHF-fanatiker som inte tillåter en enda liten kolhydrat i kosten. LCHF betyder faktiskt Low Carb (lågt =LÅGT med kolhydrater!) High Fat (mycket fett) alltså det betyder inte "inga kolhydrater alls" /Häxan Surtant

  • pengsan 23 februari 2014

    Jättegod, tackar för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.