Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Irish coffee-drömmar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa godbitar är verklingen något för alla kaffeälskare. Bakverken har dessutom en god smak av whisky och är garnerade med allra ljuvligaste nötkrokant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop mjöl, socker och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Linda in degen i platsfolie. Låt den vila i kylen ca 30 minuter.
  2. Dela degen i två delar. Kavla ut varje degbit till en avlång längd, ca 50x40 cm, direkt på en bakpappersklädd plåt. Grädda längderna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem kallna.
  3. Gör fyllningen: Bryt chokladen i bitar. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn.
  4. Blanda ner whisky och kaffepulver i chokladen. Dela äggen. Rör ner äggulorna i chokladsmeten.
  5. Vispa de 3 äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner det i smeten. Låt fyllningen kallna.
  6. Fördela chokladfyllningen ovanpå längderna. Låt dem stå i kylen ca 1 timme.
  7. Gör garneringen: Smält sockret i en stekpanna. Grovhacka mandeln. Rör ner den i sockret.
  8. Häll upp krokanten på en kall plåt. Låt den stelna. Stöt sedan den stelnade krokanten i en mortel. Vispa grädden. Blanda ner krokanten i grädden. Spara ev. lite till garnering.
  9. Fyll en gräddsprits med krokantgrädde. Spritsa ut grädden dekorativt på längderna. Skär varje längd i 10 bitar. Strö gärna lite nötkrokant över bakelserna innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.