Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Irländsk chokladtårta

 
Skriv ut

En oemotstånligt god tårta att avsluta middagen med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175°
  2. Dela chokladen i mindre bitar. Lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med kaffe och whisky. Låt chokladen smälta över vattenbad.
  3. Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggulorna en i taget under fortsatt kraftig omrörning. Tillsätt chokladsmeten, vetemjöl och bittermandelolja. Rör till en jämn smet.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem försiktigt i smeten. Häll smeten i smord och bröad form, gärna med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan vila någon minut innan den stjälps upp och får kallna. Bryt sönder den vita chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Tillsätt whiskyn och låt det smälta över vattenbad. Tag upp skålen och låt chokladen svalna.
  6. Vispa grädden löst. Rör försiktigt ner den i chokladen. Låt krämen tjockna men inte stelna. Bred glasyren över kakan. Garnera med hallon och citronmeliss.
  7. Kakan går att frysa utan glasyren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.