En oemotstånligt god tårta att avsluta middagen med.
Instruktioner
- Ugn: 175°
- Dela chokladen i mindre bitar. Lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med kaffe och whisky. Låt chokladen smälta över vattenbad.
- Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggulorna en i taget under fortsatt kraftig omrörning.
Tillsätt chokladsmeten, vetemjöl och bittermandelolja. Rör till en jämn smet.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem försiktigt i smeten. Häll smeten i smord och bröad form, gärna med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan vila någon minut innan den stjälps upp och får kallna.
Bryt sönder den vita chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Tillsätt whiskyn och låt det smälta över vattenbad. Tag upp skålen och låt chokladen svalna.
- Vispa grädden löst. Rör försiktigt ner den i chokladen. Låt krämen tjockna men inte stelna. Bred glasyren över kakan. Garnera med hallon och citronmeliss.
- Kakan går att frysa utan glasyren.
Publicerat den
6 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar