Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Irländsk mandelkaka

 
Skriv ut

Låter intressant för att prova.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en rund form på ca 1 ½ l. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör ytterligare en stund. Rör ner det rivna apelsinskalet. Blanda mjöl och russin och vänd försiktigt ner i smeten.
  2. Mandelsmeten Skålla och mal mandeln. Vispa ägg och farinsocker poröst. Blanda ner mandeln.
  3. Och kakan Bred ut kaksmeten i botten av formen och häll på mandelsmeten. Den kan vara ganska fast så man kan ta en gaffel till hjälp för att föra ut den mot kanterna. Grädda i 175 graders ugnsvärme i ca 1 ¼ timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.