Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Irländskt bakpulverbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Näringsvärde per bröd Kcal- 1752 Fett, 30 g, Kolhydrat, 330 g, Protein 60 g

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölsorterna med bakpulvret och bikarbonat, nyp ner smöret till en finsmulig deg. Rör ner filen och arbeta snabbt ihop degen.
  2. Lägg degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda den slät.
  3. Forma degen till ett runt bröd och lägg på en lätt smord plåt. Skär ett kryss på ytan med en vass kniv, strö över lite mjöl och grädda i 200 grader i 25-30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.