Frisk och fräsch soppa med krämig ostkaka och knapriga flarn.
Instruktioner
- Snoppa smultronen, koka upp socker och vatten.
Ta kastrullen från värmen. Rör i smultronen. Mixa soppan med en mixerstav och sila. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft.
Ställ soppan i frysen ca 1 timme, rör om ett par gånger undertiden.
- Flarn:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop alla ingredienser till flarnen.
Fyll smeten i en spritspåse med smal, tunn tyll.
Spritsa ut ca 12 cm långa längder glest på plåtar med bakplåtspapper.
Grdda mitt i ugnen 8-10 minuter, tills flarnen börjar få fin färg.
Låt dem kallna plant.
- Ostkaka:
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan. vispa ihop alla ingredienser till ostkakan.
Häll smeten i 6 smorda och sockrade ugnssäkra portionsformar, á ca 1 dl.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Ta ut och låt ostkakorna svalna 5-10 minuter.
- Stjälp upp ostkakorna i djupa tallrikar. Häll soppan vid sidan om. Garnera med smultron på strån och servera med knäckiga flarn.
Publicerat den
16 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar