Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Isad smultronsoppa med enkel ostkaka

 
Skriv ut

Frisk och fräsch soppa med krämig ostkaka och knapriga flarn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snoppa smultronen, koka upp socker och vatten. Ta kastrullen från värmen. Rör i smultronen. Mixa soppan med en mixerstav och sila. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft. Ställ soppan i frysen ca 1 timme, rör om ett par gånger undertiden.
  2. Flarn: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop alla ingredienser till flarnen. Fyll smeten i en spritspåse med smal, tunn tyll. Spritsa ut ca 12 cm långa längder glest på plåtar med bakplåtspapper. Grdda mitt i ugnen 8-10 minuter, tills flarnen börjar få fin färg. Låt dem kallna plant.
  3. Ostkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan. vispa ihop alla ingredienser till ostkakan. Häll smeten i 6 smorda och sockrade ugnssäkra portionsformar, á ca 1 dl. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut och låt ostkakorna svalna 5-10 minuter.
  4. Stjälp upp ostkakorna i djupa tallrikar. Häll soppan vid sidan om. Garnera med smultron på strån och servera med knäckiga flarn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.