Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ischoklad surprice

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Jag lekte lite och det blev ischoklad fylld med vitchokladkräm.

Ingredienser

Instruktioner

1. Värm grädden till kokpunkten, vid första bubblan, ta den från värmen. Tillsätt vit blockchoklad, rör om till det smält. Tillsätt vaniljsocker. 2. VIKTIGT! Låt krämen svalna något. Häll krämen i en skål. Ställ in skålen i kylen. Rör om i den då och då (ca. var 10:e minut) TILLS DEN TJOCKNAR, tar minst 1 timme, den ska vara så tjock att du kan göra klickar av den. 3. Klicka eller gör små kulor, lägg dem på smörpapper och frys in en stund. Innan du nu fortsätter måste du vänta tills vitchokladkrämen är klar. 4. Hacka eller bryt chokladen i bitar, lägg den tillsammans med kokosfett i en rostfriskål. Smält chokladen över vattenbad. 5. VATTENBAD: Koka vatten i en kastrull , ta den från värmen och ställ den rostfria skålen med choklad över det kokheta vattnet. (OBS! Tänk på att vattnet/vattenångan inte får komma i kontakt med chokladen , den kan då bli grynig) 6. Häll lite choklad i varje ischokladform (aluminiumform) och lägg en "kula" vitchokladkräm i varje form, häll på mer choklad så att det täcker.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sagae 16 december 2010

    Mycket uppskattade på julfesten! Missade dock att grädden började koka första gången, och den ville inte stelna riktigt då, så jag gjorde en till omgång med lite mer choklad än vad son stog i receptet - det funkade utmärkt. Jag gjorde också så i slutändan att jag gjorde chokladcremen och hällde den i en skål och ställde i kylskåpet. När den tjocknat så smälte jag den mörka chokladen och fettet och slevade upp i formar och droppade i cremen med en tesked så den syntes ovanifrån och ställde dem sedan i frysen. Cremen höll sig mjuk och fin även i frysen och de var underbart goda!

  • vebon 3 januari 2011

    Gjorde detta recept som julgodis, enkelt och gott. Mvh Vebon

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.