Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ischokladkaka

(4 kommentarer)  
Skriv ut

En kaka som min mamma bakade varje jul. Varför bara till julen har jag ingen aning om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält kokosfettet och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Sikta ner kakaon och tillsätt kokosfettet. Smaksätt med apelsin eller kaffe, om så önskas. Har själv inte ätit den med någon smaksättning.
  4. Klä en rak 1-liters brödform med smörpapper eller aluminiumfolie.
  5. Varv kex och chokladkräm i jämna lager med kräm underst och överst.
  6. Låt kakan stå kallt, helst i kylskåp, tills krämen stelnat fullständigt.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • festmaten 26 oktober 2008

    Denna kaka älskade jag som barn, men har tyvärr ätit för stor portion en gång. Mådde inte bra alls vill jag säga. Sen har jag aldrig bakat den efter det!!! Lagom är bäst.

  • Blanche 6 februari 2009

    Hej! Att den bakades enbart till jul kanske berodde på att det var till jul det fanns apelsiner - tänker på smaksättningen. Min svåger har bett mig göra en radiokaka, som är ett annat namn på denna kaka, och nu ska jag villfara hans önskan.

  • sbb1 26 november 2010

    Jag kommer ihåg denna kaka när jag var liten och nu är jag 60 så det ska bli roligt att göra denna kaka det väcker minnen.

  • bilbowall 4 december 2010

    Hej Den låter jättesmarrig! Men kan man inte byta ut kokosfettet mot något annat? Är nämligen allergisk mot det? Tacksam för svar..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.