Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Iskall Apelsinsorbet

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Det är en läskande sorbet som behöver ca 3 timmar på sig i frysen innan du kan njuta av den (men en liten arbetsinsats då och då). Vid serveringen så passar flisad chocklad och några myntablad bra att ha som garnering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sorbet är en glass av tex juice, mosade bär eller sylt som fryses till en halvfast massa, blandas med hårt vispade äggvitor och socker och sedan fryses färdig. Blir en lös, isig glass som är läskande och mager med frisk smak.
  2. Med apelsin eller citron: Häll pressad apelsin eller drickfärdig juice i en låg form, tex en bakform. Låt formen stå i frys tills vätskan frusit till en halvfast massa, ca 1 timme.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under kraftig vispning. Blanda skummet med den halvfrysta massan. Frys blandningen färdig i formen, ca 2 timmar. Rör några gånger under tiden så att sorbeten får jämn och smidig konsistens. Blandningen kan också fyllas i portionsformar och frysas ca 1 timme.
  4. Tag ut sorbeten från frysen strax innan den ska serveras. Sorbet smälter snabbt. Skeda upp sorbeten i skål eller portionsglas. Servera genast, gärna med en spröd (choklad)kaka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.