Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Isländsk lammsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lammsoppa från Island som också innehåller grönsaker, bland annat grönkål som ger en vacker färg och smak. Bjud bröd till soppan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär morötterna och kålrabbin i tärningar, skiva purjolöken och strimla vitkålen. Skär köttet i cm-bitar.
  2. Lägg köttet i en gryta. Häll över vattnet och saltet, koka upp och skumma det väl. Låt det sjuda ca 30 minuter under lock.
  3. Lägg i risgrynen, morötterna, kålrabbin och vitkålen och låt alltsammans koka ytterligare 1 timme.
  4. Tillsätt purjolöken och grönkålen och koka ytterligare 10 minuter.
  5. Strö över hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.