Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Isländska flatkakor

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Fantastiska små pannkaksliknande bröd, perfekta för utflykt eller snittar med någon fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt vattnet och knåda i hop till en deg. Ta ut 10 lika stora bitar (eller fler, eller färre)
  2. Kavla ut dem med vanlig kavel, och använd lite rågmjöl så degen inte fastnar på kaveln.
  3. Därefter stekes kakorna tills de fått fin färg och blivit lite bubbliga på varje sida, Avgör själv, men pass på att de inte bränns vid.
  4. Ett alternativ är att blanda hackad spenat eller hackade nässlor i degen. Prova dig fram och lycka till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.