Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Isterband med skånskstuvad potatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Älskar isterband...

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Koka potatisarna i tärningar i saltat vatten ca 2-3- minuter. Potatisen skall ha kvar tuggmotståndet. Häll av vattnet och spola kallt vatten över. Låt rinna av. Fräs 1 löken i smör i en kastrull. Tillsätt potatisen och häll på mjölken. Låt koka ihop några minuter och potatisen skall bli genomkokt. Salta och peppra. Tillsätt ev. matlagningsgrädde för att få en krämigare stuvning. Om stuvningen känns för lös kan man tillsätta lite maizena utrört i lite vatten. Snitta isterbanden och stek dem i 175 grader i ugnen ca 10-15 minuter. Utan fett. Servera med hackad persilja, senap, inlagda rödbetor och gurka.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anmawa 27 september 2009

    Det här är ju klassiskt och gott. Ett plus för att det gick snabbt att tillaga. En av sönerna hade föredragit kokt potatis till vi är inte vana vid stuvningar i familjen. Det hör kommer vi att göra igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.