Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God rätt med mycket smak i...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och finhacka lökarna.
  3. Skär upp isterbanden och dra bort skinnet. Hacka dem grovt.
  4. Fräs lök och isterband i smör ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, basilika och 2 msk grädde.
  5. Skiva potatisen.
  6. Täck botten av en ugnssäker form med hälften av skivorna. Fördela isterbandsfräset över. Täck med resten av potatisen.
  7. Vispa upp äggen i en skål. Vispa ner mjölk, 2 msk grädde, ½ tsk salt och 1½ krm peppar.
  8. Häll äggstanningen över lådan. Strö ströbrödet över.
  9. Grädda i ugn ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Tine 14 oktober 2008

    Hej! Jag har lagat din isterbandlåda i dag, och alla vi åt och åt, Den har blivit familjens favorit ! Tack för ett toppen recept Tine

  • Roskerstin 20 oktober 2008

    Hej och stort TACK för ett jättegott recept, vi älskar isterband och har hittat ett nytt sätt att laga till dom. Åt denna låda i dag, underbart god med inlagda rödbetor, mums.

  • elvisfreaket 29 oktober 2008

    Har provat din isterbandlåda.. Mycket god.. Älskar isterband.. Den här kommer jag att göra om igen.. Kram

  • annhelena 29 juli 2009

    Urgott. Till och med yngsta dottern tyckte att detta var himla gott och hon äter inte ens isterband.....Detta kommer att stå på vårt middagsbord flera gånger.

  • Gul13 1 oktober 2009

    Inte min grej riktigt. Jag föredrar isterband på hederligt gammalt vis med brunsås och potatis. Men kul och prova. Maken gav dock högre betyg en jag.

  • farmoringer 2 mars 2010

    Full pott får du för det här receptet. Supergott. Det enda som jag inte använde var smöret att steka i. Tycker det blir tillräckligt fett av isterbandet..

  • Lenael 4 mars 2010

    Har provat idag. Klart godkänt, bra vardagsmat. 4+ men det finns ju inte så det blir 5

  • lena4 11 mars 2010

    Tyvärr va det inte riktigt i vår smak. Kanske jag hade för dåligt med kryddor, skulle vilja ha lite starkare smak. Får bli en trea i betyg . Lena

  • mssalmonella 21 maj 2010

    Helt okej vardagsmat. Ingen sensation direkt. Men som sagt, helt okej. Föredrar dock att äta isterband på "vanligt" vis!"

  • Bappi 5 oktober 2010

    Suveränt gott och detta ska jag göra flera gånger. Verkligen gott :-) /kram

  • mili 15 september 2012

    Väldigt god låda. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.