God rätt med mycket smak i...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och finhacka lökarna.
- Skär upp isterbanden och dra bort skinnet. Hacka dem grovt.
- Fräs lök och isterband i smör ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, basilika och 2 msk grädde.
- Skiva potatisen.
- Täck botten av en ugnssäker form med hälften av skivorna. Fördela isterbandsfräset över. Täck med resten av potatisen.
- Vispa upp äggen i en skål. Vispa ner mjölk, 2 msk grädde, ½ tsk salt och 1½ krm peppar.
- Häll äggstanningen över lådan. Strö ströbrödet över.
- Grädda i ugn ca 30 minuter.
Publicerat den
12 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Jag har lagat din isterbandlåda i dag, och alla vi åt och åt, Den har blivit familjens favorit ! Tack för ett toppen recept Tine
Hej och stort TACK för ett jättegott recept, vi älskar isterband och har hittat ett nytt sätt att laga till dom. Åt denna låda i dag, underbart god med inlagda rödbetor, mums.
Har provat din isterbandlåda.. Mycket god.. Älskar isterband.. Den här kommer jag att göra om igen.. Kram
Urgott. Till och med yngsta dottern tyckte att detta var himla gott och hon äter inte ens isterband.....Detta kommer att stå på vårt middagsbord flera gånger.
Inte min grej riktigt. Jag föredrar isterband på hederligt gammalt vis med brunsås och potatis. Men kul och prova. Maken gav dock högre betyg en jag.
Full pott får du för det här receptet. Supergott. Det enda som jag inte använde var smöret att steka i. Tycker det blir tillräckligt fett av isterbandet..
Har provat idag. Klart godkänt, bra vardagsmat. 4+ men det finns ju inte så det blir 5
Tyvärr va det inte riktigt i vår smak. Kanske jag hade för dåligt med kryddor, skulle vilja ha lite starkare smak. Får bli en trea i betyg . Lena
Helt okej vardagsmat. Ingen sensation direkt. Men som sagt, helt okej. Föredrar dock att äta isterband på "vanligt" vis!"
Suveränt gott och detta ska jag göra flera gånger. Verkligen gott :-) /kram
Väldigt god låda. Tack för ett bra recept.