Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Isterbandslåda

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En otroligt god guldgul låda hämtad ur min gamla handskrivna receptsamling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisarna och skär i tärningar. Skär purjon i ringar och finhacka persiljan. Blanda potatis och grönhack. Krydda.
  2. Smörj en gratängform och slå på hälften av potatisblandningen.
  3. Dra skinnet av isterbanden och fördela massan över potatisblandningen. Smula buljongtärningen över. Täck med resten av potatisblandningen.
  4. Vispa ihop crème fraiche, grädde och några droppar vinäger och häll på. Späd på med mer grädde om det inte når kant i kant med översta potatislagret.
  5. Gratinera 225 grader i 15 minuter. Ta ut formen och strö på osten. Gratinera i ytterligare ca 10 minuter tills osten smält.
  6. Strö gärna över lite purjo som dekoration.
  7. Servera med kokt potatis och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maggan123 31 juli 2009

    vill bara säga tack till detta goda recept,har lagat det 2 gånger och kommer att göra det igen.MVH maggan123

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.