- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En otroligt god guldgul låda hämtad ur min gamla handskrivna receptsamling.
Instruktioner
- Koka potatisarna och skär i tärningar. Skär purjon i ringar och finhacka persiljan. Blanda potatis och grönhack. Krydda.
- Smörj en gratängform och slå på hälften av potatisblandningen.
- Dra skinnet av isterbanden och fördela massan över potatisblandningen. Smula buljongtärningen över. Täck med resten av potatisblandningen.
- Vispa ihop crème fraiche, grädde och några droppar vinäger och häll på. Späd på med mer grädde om det inte når kant i kant med översta potatislagret.
- Gratinera 225 grader i 15 minuter. Ta ut formen och strö på osten. Gratinera i ytterligare ca 10 minuter tills osten smält.
- Strö gärna över lite purjo som dekoration.
- Servera med kokt potatis och en grönsallad.
Publicerat den
23 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
vill bara säga tack till detta goda recept,har lagat det 2 gånger och kommer att göra det igen.MVH maggan123