Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Isterbandslimpa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En köttfärslimpa med mer smak och grövre struktur än vanlig köttfärslimpa. På bilden serverad med ”Ölostsås” som jag uppfann för att passa till isterbandslimpan. Kombinationen blev helt perfekt. Så även ölostsåsen är utlagd på MK.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda havregryn, potatismjöl, öl och gurkspad i en bunke, låt svälla i minst 15 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Finstrimla och hacka det grova gröna från purjolöken. Dra skinnet av isterbanden och smula ihop dem. Blanda ner ägg, gurkmix, senap, purjo, isterband och blandfärs i havregrynsbunken. Kör med degkrokar tills allt är väl blandat, smaka av med salt och peppar. Smörj en ugnsform och vält i färsen, forma den som en limpa. Blanda matolja och soja som ni penslar limpan med. Sätt in mitt i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda i 60-70 minuter. Servera med potatis och en god sås. På bilden serverad med ”ölostsås” som jag också lagt in på MK

Kommentarer (1)

  • maggan123 13 november 2012

    Det låter underbart gott ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.