Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italian Red

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Först kom Green, sedan White och nu till slut den sista färgen i Italiens flagg. Riktigt gott och smakrikt...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Dofta salt och ingefära över kycklingfiléerna. Grilla dem i ugn på 200º tills de är genomstekta, cirka 45 minuter. Vänd dem några gånger under grillningen.
  3. Dela tomaterna i klyftor och filea dem, det vill säga avlägsna skinn och kärnor så att bara fruktköttet är kvar.
  4. Lägg tomatfiléerna och buljongen i en gryta och låt sjuda under lock i cirka 20 minuter tills tomaterna är sönderkokta.
  5. Ansa paprikorna och skär dem i små tärningar. Ansa chilin och strimla den fint. Skala löken och hacka den fint.
  6. Fräs paprika, chili och lök i olivolja i en stekpanna så de blir mjuka utan att ta färg.
  7. Tillsätt paprika, chili och lök till grytan. Ansa vitlöken och pressa den över grytan. Rör om och låt sjuda i 10 minuter.
  8. Finhacka basilikan. Spara några toppar till garnering.
  9. Rör ut potatismjölet i lite vatten. Rör ner i såsen under omrörning.
  10. Ta såsen från värmen, rör ner basilikan och blanda med den kokta pastan.
  11. Lägg upp en kycklingfilé på varje tallrik. Lägg upp pastan. Garnera med färsk basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.