Först kom Green, sedan White och nu till slut den sista färgen i Italiens flagg. Riktigt gott och smakrikt...
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Dofta salt och ingefära över kycklingfiléerna. Grilla dem i ugn på 200º tills de är genomstekta, cirka 45 minuter. Vänd dem några gånger under grillningen.
- Dela tomaterna i klyftor och filea dem, det vill säga avlägsna skinn och kärnor så att bara fruktköttet är kvar.
- Lägg tomatfiléerna och buljongen i en gryta och låt sjuda under lock i cirka 20 minuter tills tomaterna är sönderkokta.
- Ansa paprikorna och skär dem i små tärningar. Ansa chilin och strimla den fint. Skala löken och hacka den fint.
- Fräs paprika, chili och lök i olivolja i en stekpanna så de blir mjuka utan att ta färg.
- Tillsätt paprika, chili och lök till grytan. Ansa vitlöken och pressa den över grytan. Rör om och låt sjuda i 10 minuter.
- Finhacka basilikan. Spara några toppar till garnering.
- Rör ut potatismjölet i lite vatten. Rör ner i såsen under omrörning.
- Ta såsen från värmen, rör ner basilikan och blanda med den kokta pastan.
- Lägg upp en kycklingfilé på varje tallrik. Lägg upp pastan. Garnera med färsk basilika.
Publicerat den
6 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar