Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italieninspirerad nötstek

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

På söndagar brukar man kanske servera en stek. Varför inte pröva denna härligt smakrika stek till middag på söndag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lätta på nätet om steken är nätad och skär en ganska djup ficka i köttet. Mosa ihop sardeller, senap och kapris och fyll i fickan. Salta och peppra och dra på nätet igen.
  2. Bryn steken runt om i fettet och lägg över den ganska trångt i en eldfast ugnsform. Häll citronsaft, citronskal och hälften av vattnet runt steken.
  3. Stick in en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 70 grader. Det tar ca 1 ½ timme. Späd med mera vatten under stekningen och ös några gånger med skyn.
  4. Servera med potatis, sås och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • susie_q 19 november 2011

    Gjorde den igår ,och jag vet inte vad jag gjorde för fel, för det vart inte gott! Sorry!

  • Annimol 16 september 2012

    Nej, den här föll inte mig och min familj i smaken. Det lät gott men resultatet blev inte bra. Tyvärr.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.