Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italieninspirerade köttbullar med pasta och tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Det här receptet kom till en varm sommarkväll när vi hade köttfärs och krossade tomater i överflöd!

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Smula sönder brödet ner i en bunke. Blötlägg brödet i mjölken. Riv det yttersta skalet av en 1 citron och finhacka basilikan och vitlöken. Blanda nötfärsen med brödsmeten. Smaka av med salt och peppar. Rulla 12 lika stora köttbullar av smeten. Skjut in bullarna i ugnen, 150º tills de har fått färg. Finhacka lök, vitlök, oregano och basilika, fräs i olivolja tillsammans med krossade tomater. Tillsätt vinäger och några nypor socker. Låt koka en aning och smaka av med salt och peppar. Tillsätt parmesanosten. Stoppa ner köttbullarna i tomatsåsen och låt allting puttra tillsammans tills köttbullarna har fått en fin stekyta. Servera bullarna och såsen med nykokt pasta och lite riven parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.