Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk bondsoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En varm soppa om det böir för kallt i torpet nu i sommar

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatis och lök. Skär dem i mindre bitar. Skär av stjälkarna på broccolin. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i potatis, lök, broccolistjälkar, haricot verts. Låt det koka tills grönsakerna är mjuka. Häll grönsaker och vätska i en mixer eller matberedare och kör till en slät soppa. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt osten i klickar och mjölken. Låt soppan koka upp på nytt under omrörning. Lägg i broccolibuketterna och låt soppan puttra på svag värme ca 3-5 minuter. Smaka av med salt, peppar och basilika. Späd soppan med vatten om den är för tjock. Klipp över rikligt med klippt dill och persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.