Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk chokladkaka

 
Skriv ut

En god saftig chokladkaka som får kraftigare smak med hjälp av kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en bakform på ca 2 liter. Vispa äggulorna och sirapen. Blanda vetemjöl med bakpulver. Blanda ner i äggblandningen tillsammans med kakaon.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt florsocker och fortsätt vispa ytterligare 1-2 minuter. Vänd ner äggviteskummet i äggulesmeten. Häll i formen och grädda mitt i ugnen ca 45 minuter.
  3. Låt vila några minuter innan den stjälps upp på galler för att svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.